A gépek tervezésénél az egyszerű, könnyen szerelhető formára törekedtem, ami elsősorban a funkciónak van alárendelve. Nem vagyok híve a túldíszített gépeknek.

Ez a törekvésem leginkább a Classic tetoválógép formáján látszik. A kis, és a nagytekercses változat is ugyanazt a koncepciót követi. A kontúrozáshoz a kistekercses változatot ajánlom. Mind erőben, mind gyorsaságban maximálisan megfelel a célnak. A kondenzátor, a rövid első rugó, és a tekercselés is ezt a funkciót szolgálja.

A nagytekercses gép, főként satírra és színezésre lett tervezve. A saját tervezésű rugókkal, megfelelő beállítással, az erős színezőtől a lágy satírozóig széles állítási lehetőségekkel rendelkezik.

A Mosquito tetoválógép váza, fő pontjaiban megegyezik a Classic tetoválógépével, bár az azokat összekötő vonalak merőben másak. A karcsúbb alak, vastagabb oldallemezt igényelt, a rezgések elkerülése miatt.

A gép oldalára helyezett csatlakozókat, tulajdonképpen a kényszer szülte, mivel nem akartam a talpat meghosszabbítani, a kontaktpontok pedig máshol nem fértek el. A pozitív pólus is felülre került, ellentétben a hagyományos kialakítással. Túl nagy jelentősége ennek nincs, ugyanis a gépeim nem érzékenyek a polaritásra. Az oldalsó csatlakozás miatt, viszont a vezetékek egyáltalán nincsenek útban, nagyon kényelmes munkát tesznek lehetővé.

A kis és nagytekercses változat, funkcióját tekintve megegyezik a Classic tetoválógépével.

Tetoválógépek tervezése